Kina objavila više detalja o nadolazećem lansiranju Tianzhoua-6 početkom svibnja

Foto: CFP

Kina je, za svemirske entuzijaste kako bi se pozabavili, objavila više detalja o nadolazećem svemirskom lansiranju svoje teretne misije Tianzhou-6, budući da se očekuje kako do lansiranja odbrojavamo još samo nekoliko dana.

Teretna letjelica Tianzhou-6, ukupne težine 13,5 tona, bit će prva teretna letjelica u svojoj seriji s povećanim kapacitetom utovara, s prethodnih 6,9 tona na 7,4 tona. Letjelica se sastoji od dva dijela: mali donji dio je pogonski modul, a gornji veliki dio služi za skladištenje tereta.

“Premjestili smo dio opreme iz prethodnog nezabrtvljenog odjeljka u donji dio letjelice tako kako bi povećalo skladište za 20%”, rekao je Wang Ran, glavni dizajner sustava teretnih letjelica u Kineskoj akademiji svemirske tehnologije.

Teretna letjelica, osim zalihe za taikonaute, također donosi pogonsko gorivo potrebno za svemirsku postaju. Od ukupno 1,75 tona pogonskog goriva za rad postaje 700 kilograma osigurat će se za misiju Tianzhou-6.

Zalihe za taikonaute uključuju odjeću, hranu i vodu. Među njima je i 70 kilograma svježeg voća, dvostruko više nego što je poslano prethodnom misijom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.