Qin Gang najavio produbljivanje suradnje na Pojasu i putu s Mongolijom

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Qin Gang pozvao je u ponedjeljak, tijekom sastanka s mongolskom ministricom vanjskih poslova Battsetseg Batmunkh u Pekingu, na produbljivanje suradnje na inicijativi Pojas i put s Mongolijom.

Nazivajući Mongoliju dobrom susjedom, prijateljicom i partnericom Kine, Qin je rekao kako će Kina nastaviti gledati na odnose Kine i Mongolije sa strateškog i dugoročnog stajališta. Naglasio je i potrebu za unaprjeđenjem političkog međusobnog povjerenja između dviju zemalja, zalažući se za dublju koordinaciju razvojnih strategija.

Sa svoje strane, mongolska ministrica vanjskih poslova istaknula je da mongolski diplomatski prioritet ostaje razvijanje stabilnog, prijateljskog i sveobuhvatnog partnerstva.

Potvrdila je mongolsko stajalište pridržavanja načela jedne Kine, dodajući kako su tajvansko pitanje i pitanja povezana s Hong Kongom i Tibetom isključivo unutarnji poslovi Kine.

Dvoje su se dužnosnika također složili oko jačanja suradnje u upravljanju pješčanim olujama radi zajedničkog poticanja održivog razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.