Kina priopćila da nikakvo obuzdavanje ne može zaustaviti njezin razvoj

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Obuzdavanje i suzbijanje ne mogu zaustaviti razvoj Kine, već će samo povećati njenu odlučnost i sposobnost za traženje samopouzdanja i tehnoloških inovacija, priopćilo je u četvrtak kinesko Ministarstvo vanjskih poslova.

Glasnogovornica ministarstva Mao Ning navedeno je rekla na redovnoj tiskovnoj konferenciji kao odgovor na tvrdnju predsjednika Udruge industrije poluvodiča SAD-a Johna Neuffera u intervjuu za Bloomberg da američka industrija čipova i dalje treba Kinu unatoč zabrinutosti vlade SAD-a za “nacionalnu sigurnost”, budući da je Kina najveće tržište za američke proizvođače čipova.

Zapravo, Kina je najveće svjetsko tržište poluvodiča, rekla je Mao, dodajući kako nametanje odvajanja od Kine remeti ponašanje tržišta i nije u interesu nijedne strane.

Napomenula je kako su SAD u svojoj težnji za prednošću rastegnule koncept nacionalne sigurnosti i zloupotrijebile mjere kontrole izvoza kako bi ograničile izvoz u Kinu. SAD ne samo da potiskuju i obuzdavaju Kinu, već namjeravaju svim zemljama u razvoju oduzeti pravo na ostvarivanje znanstvenog i tehnološkog napretka kako bi ostale na donjem kraju industrijskog lanca, dodala je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.