Pakistan i Kina obećaju jačanje veza i dublju suradnju

Pakistan i Kina obećali su da će ojačati bilateralne odnose, zajednički ubrzati izgradnju kinesko-pakistanskog gospodarskog koridora (CPEC) i produbiti suradnju u poljima uključujući poljoprivredu, povezanost i informacijsku tehnologiju.

Na sastanku s gostujućim kineskim državnim vijećnikom i ministrom vanjskih poslova Qin Gangom u petak, pakistanski predsjednik Arif Alvi rekao je da su prijateljski odnosi između Pakistana i Kine ukorijenjeni u dubokom tradicionalnom prijateljstvu između dva naroda.

Qin je rekao da su Kina i Pakistan strateški partneri za suradnju u svim vremenskim uvjetima, napominjući da je konsolidacija i jačanje bilateralnog željeznog prijateljstva prioritet za uzastopne vlade dviju zemalja.

Naglasivši da je Kina uvijek čvrsto stajala uz Pakistan, Qin je rekao da kineska strana podupire pakistansko jedinstvo, stabilnost, razvoj i prosperitet te podržava Pakistan u očuvanju njegove nacionalne neovisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Kina je spremna udružiti ruke s Pakistanom u provedbi Inicijative za globalni razvoj, Inicijative za globalnu sigurnost i Inicijative za globalnu civilizaciju, produbiti uzajamno korisnu suradnju u raznim područjima, zajednički se oduprijeti vanjskim rizicima i izazovima i postojano promovirati kinesko-pakistansku zajednicu sa zajedničkom budućnošću, rekao je Qin.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.