SAD pretvara Tajvan u ‘bure baruta’: glasnogovornica kineskog kopna

Foto: VCG

Kinesko kopno uvijek se protivi američkoj prodaji oružja regiji Tajvana jer to ozbiljno krši načelo jedne Kine i odredbe tri kinesko-američka zajednička priopćenja, rekla je u petak glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning.

Nedavno je regija SAD-a i Tajvana pojačala svoje vojne veze, a skupina od dvadeset i pet američkih trgovaca oružjem posjetila je Tajvan kako bi održala “obrambeni forum” s vlastima Demokratske progresivne stranke (DPP), još jednom pokazujući da SAD pretvara Tajvan u “bure baruta”, a žrtve su sunarodnjaci u Tajvanu, rekla je Mao.

Vlasti DPP-a trebale bi poslušati glasove tajvanskih sunarodnjaka i odmah prestati prodavati temeljne interese tajvanskih sunarodnjaka za svoje sebične interese, rekla je.

Glasnogovornica je apelirala na američku stranu da zaustavi prodaju oružja i vojne kontakte s Tajvanom, da prestane stvarati faktore koji bi mogli dovesti do napetosti u Tajvanskom tjesnacu.

Mao je naglasila da sve vanjske sile koje se miješaju u unutarnje poslove Kine i potkopavaju mir i stabilnost u Tajvanskom tjesnacu moraju preuzeti odgovornost i da će platiti cijenu za svoje pogrešne postupke.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.