Xi poziva na modernizaciju industrijskog sustava, kvalitetan razvoj stanovništva

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping u petak je naglasio ubrzanje izgradnje modernog industrijskog sustava u zemlji podržanog realnom ekonomijom i unapređenje kineske modernizacije uz podršku visokokvalitetnog razvoja stanovništva.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), predsjednik Centralne vojne komisije i direktor Centralne komisije za financijska i ekonomska pitanja (CCFEA), dao je primjedbe dok je predsjedavao prvim sastankom CCFEA pri 20. Centralnom komitetu KPK.

Xi je rekao da je moderni industrijski sustav materijalni temelj moderne zemlje, a fokus gospodarskog rasta mora biti na realnom gospodarstvu kako bi se Kini pružio čvrst materijalni temelj za ostvarenje cilja drugog stoljeća.

Razvoj stanovništva vitalno je pitanje povezano s velikim pomlađivanjem kineske nacije i moraju se uložiti napori da se poboljša ukupna kvaliteta stanovništva kako bi se poduprla kineska modernizacija, rekao je Xi.

Drugi kineski čelnici, uključujući Li Qianga, Cai Qija i Ding Xuexianga, nazočili su sastanku, tijekom kojeg su odobrena radna pravila komisije i ureda komisije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.