Kineski ministar vanjskih poslova istaknuo važnost poslijeratnog međunarodnog poretka i ponovnog ujedinjenja Kine

Foto: VCG

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Qin Gang posjetio je u srijedu mjesto održavanja Potsdamske konferencije u Berlinu u Njemačkoj, gdje je održao govor u kojem je istaknuo važnost održavanja poslijeratnog međunarodnog poretka i postizanja nacionalnog jedinstva Kine.

Qin je rekao da je Potsdamska konferencija održana 1945. odigrala važnu ulogu u uspostavi međunarodnog poretka nakon Drugog svjetskog rata te je imala povijesni značaj za kineski narod.

Potsdamska konferencija imala je poseban utjecaj na Kinu jer je Potsdamska deklaracija izdana nakon konferencije potvrdila odredbe Kairske deklaracije, prema kojima će svi teritoriji koje je Japan ukrao, uključujući Tajvan, biti vraćeni Kini, dodao je Qin.

“Ovo je značajno postignuće Svjetskog antifašističkog rata. Za to se borilo 35 milijuna kineskih vojnika i civila koji su prolijevali krv i polagali živote”, rekao je.

Također je ostavio poruku u knjizi gostiju u kojoj je ponovio važnost održavanja poslijeratnog poretka, miroljubivog razvoja svijeta i predanosti ostvarivanju ponovnog nacionalnog ujedinjenja Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.