Kineski ministar vanjskih poslova predlaže tri načela za odnose Kine i Europe

Foto: Xinhua

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Qin Gang, gostujući u petak, predložio je tri načela za održavanje stabilnog razvoja kinesko-europskih odnosa usred međunarodne situacije isprepletene promjenama i previranjima.

Pozvao je na pridržavanje inkluzivnog svjetonazora. Kina i Europa trebale bi poštivati i podržavati razvojne putove različitih zemalja koje su odabrali njihovi ljudi, zajednički i pozitivno odgovoriti na univerzalne brige međunarodne zajednice, rekao je Qin. Poslijeratni međunarodni poredak mora se čuvati i mora se podržati pravi multilateralizam, dodao je.

Qin je pozvao na predanost progresivnom pogledu na povijest. Ono što međunarodnoj zajednici najviše treba je miran razvoj, poštenje i pravda te napredak, a ne nazadovanje. Hladni rat je tragedija za čovječanstvo, rekao je.

Qin je također pozvao na podržavanje perspektive obostrano korisne suradnje koja je u korist svih strana. Kina je europski partner u suočavanju s izazovima rizika, a ono što Kina izvozi u Europu i svijet je sigurnost, a ne rizik, rekao je Qin.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.