Kina i Nizozemska obećale su izgraditi konsenzus i produbiti suradnju

Foto: Xinhua

Kineski potpredsjednik Han Zheng i čelnici Nizozemske koji su bili u posjetu složili su se da će tražiti konsenzus, zajednički se uhvatiti u koštac s klimatskim promjenama i ojačati pragmatičnu suradnju.

Na poziv nizozemske vlade kineski potpredsjednik Han Zheng boravio je od srijede do petka u Nizozemskoj, gdje se susreo s nizozemskim kraljem Willemom-Alexandrom i razgovarao s nizozemskim premijerom Markom Rutteom u Den Haagu.

Kina i Nizozemska imaju puno prostora za suradnju na poljima uključujući zeleni i niskougljični razvoj te klimatske promjene, rekao je Han, pozivajući dvije strane da rade zajedno kako bi odgovorile na izazove.

Nizozemski kralj Willem-Alexander istaknuo je da je najvažnije pitanje s kojim se čovječanstvo suočava u 21. stoljeću pitanje okoliša i pohvalio postignuća Kine, koja su očita svima, u rješavanju problema s vodnim resursima i sanitarnim uvjetima s kojima se suočava njezino ogromno stanovništvo.

Premijer Rutte izrazio je spremnost za produbljivanje pragmatične suradnje dviju strana, jačanje znanstvene i tehnološke suradnje u području klimatskih promjena te pomoć u postizanju globalnog cilja suočavanja s klimatskim promjenama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.