Dovršena plutajuća instalacija nadgrađa najveće kineska platforme za bušenje na moru

U subotu je u južnoj kineskoj pokrajini Guangdong dovršena plutajuća montaža nadgrađa platforme za bušenje na moru teškog 15 000 tona korištenjem plašta platforme, čeličnog okvira koji podupire nadgrađe, priopćila je Kineska nacionalna priobalna naftna korporacija (CNOOC, eng. China National Offshore Oil Corporation).

Platforma Enping 20-4 u naftnom polju Enping, koje se nalazi u vodama ušća Biserne rijeke, oko 200 kilometara jugozapadno od grada Shenzhena, postavila je novi kineski rekord za instaliranu težinu plutajućeg nadgrađa koristeći dinamičko pozicioniranje, dodali su iz korporacije.

Površina platforme, duga 95 metara i široka 40 metara, veličine je devet košarkaških igrališta. Radnici su zabili 12 čeličnih pilota, dugih 145 metara i promjera 2,4 metra, u morsko dno, idući do 120 metara dubine kako bi osigurali da površinsko nadgrađe i plašt, koji zajedno teže preko 27 000 tona, mogu izdržati tajfune.

Nakon što bude operativno, predviđa se da će cijelo naftno polje postići maksimalnu godišnju proizvodnju sirove nafte od preko 3,6 milijuna tona, priopćio je CNOOC.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.