Influencer Renato Erceg poželio dobrodošlicu budućim učenicima Ugostiteljske škole

Dani otvorenih vrata Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole bili su namijenjeni učenicima osmih razreda sa područja Osječko-baranjske županije. Tijekom dva dana (11. i 12. svibnja 2023. ) školu je posjetilo dvjestotinjak učenika osmih razreda iz više osnovnih škola. Prema konceptu „učenici-učenicima“ predstavljen je obrazovni proces i potencijali zanimanja za koja obrazuju u Ugostiteljsko-turističkoj školi, Osijek – Kuhar, Konobar, Slastičar, Turističko-hotelijerski komercijalist (THK) te hotelijersko-turistički tehničar (HTT). Obišli su strukovne praktikume i iz prve ruke doživjeli kako je raditi u ugostiteljstvu i turizmu, a zajedno sa starijim kolegama učenicima i strukovnim nastavnicima sudjelovali su u spravljanju i kušanju zdravih obroka i bezalkoholnih barskih mješavina.

Učenike je kroz aktivnosti vodio i influencer Renato Erceg, koji ih je pozvao na upis strukovnih zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva te s njima podijelio svoju priču o obrazovanju za kuhara i tajnu profesionalnog uspjeha.

Imali su priliku čuti što pruža školovanje u regionalnom centru kompetentnosti, kako se odvija nastava u školi te praktična nastava u ugostiteljskim objektima, saznali su sve o izvannastavnim i projektnim aktivnostima, kako se odvija praktična nastava na moru i kako je sudjelovati na natjecanjima.

Veliko iznenađenje za prisutne učenike bilo je i gostovanje glavnog kuhara hrvatske nogometne reprezentacije Tomice Đukića, bivšeg učenika škole, koji je na osobnom primjeru prisutnima približio priču svog uspjeha, čari rada u ugostiteljstvu te svakodnevne izazove.

U školskoj 2023./2024. godini škola upisuje po jedan razredni odjel za slastičara, konobara i hotelijersko-turističkog tehničara, dva razredna odjela za turističko-hotelijerskog komercijalista te tri razredna odjela za kuhara.

Osim dana otvorenih vrata, planirane su i aktivnosti poput radionica za roditelje i učenike, upoznavanja s primjerima dobre prakse, tv emisije o mogućnostima upisa, podcasti o uspjesima sadašnjih i bivših učenika, o mentorima poslodavcima, nastavnicima, sudjelovanje na raznim događanjima u ugostiteljstvu i turizmu sve kako bi potencijalni polaznici i šira javnost stekli dojam i dobili informacije o kvaliteti i važnosti strukovnog obrazovanja kao i prilikama koje se nude na tržištu. Pratite nas putem #BudiVirtuOS na društvenim mrežama.

Osnovni cilj ovakvih aktivnosti jest upoznati osnovnoškolce i njihove roditelje sa zanimanjima, obrazovnim programima, načinom obrazovanja i obavljanja stručne prakse, učenju temeljenom na radu, interaktivnim obrazovnim platformama,  aktivnostima, natjecanjima, EU projektima, projektima mobilnosti i još mnogo više; poput potencijala i koristi koje donosi obrazovanje u RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi i školama partnerima: Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, Obrtničkoj školi Antuna Horvata iz Đakova, Obrtničkoj školi Požega te Strukovnoj školi Virovitica, perspektivom nakon završetka obrazovanja, mogućnosti zapošljavanja i rada, mogućnostima nastavka školovanja i usavršavanja, te mogućnostima napredovanja i razvoja karijere.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru ESF projekta RCK VirtuOS kao i kampanje promocije strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je ulogu promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada, te rasta kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih poslodavaca.

Pozivamo vas da se uključite u naše aktivnosti, postanite VirtuOSi, skuhajte si i poslužite bolju budućnost. Postanite izvrsni zbog sebe, a posebni za druge! #Budi VirtuOS!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.