Xi razgovarao s predsjednikom Eritreje

Foto: Xinhua

Kineski predsjednik Xi Jinping u ponedjeljak je u Pekingu razgovarao s predsjednikom Eritreje Isaiasom Afwerkijem.

Pozdravljajući duboko tradicionalno prijateljstvo Kine i Eritreje, Xi je rekao da će dvije zemlje 24. svibnja obilježiti 30. godišnjicu diplomatskih odnosa te da su tijekom proteklih 30 godina Kina i Eritreja uvijek imale međusobno povjerenje i podržavale jedna drugu.

S obzirom na trenutnu međunarodnu situaciju, koja je puna nestabilnosti i neizvjesnosti, zdrav odnos Kine i Eritreje ne služi samo zajedničkim i dugoročnim interesima dviju zemalja, već također ima veliki značaj za regionalni mir i međunarodnu pravednost i pravdu, rekao je Xi, obećavajući unaprjeđenje strateškog partnerstva Kine s Eritrejom.

Xi je rekao da je Kina spremna podijeliti iskustvo s Eritrejom u nacionalnom upravljanju, zajednički se suprotstaviti unilateralizmu i zlostavljanju te zaštititi zajedničke interese dviju zemalja i drugih zemalja u razvoju.

“Kina je spremna surađivati s Eritrejom na unapređenju obostrano korisne suradnje i postizanju zajedničkog razvoja kroz različite okvire i platforme, kao što su inicijativa Pojas i put, Forum o kinesko-afričkoj suradnji i Izgledi za mir i razvoj na Rogu Afrike”, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.