Xi pozvao na napore za promicanje sortiranja smeća kao nove mode za život s niskom razinom ugljika

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping u nedjelju je odgovorio na pismo volontera koji su pomagali u razvrstavanju smeća u stambenoj zajednici u Šangaju, izražavajući veliku nadu da će unaprijediti razvrstavanje smeća.

U pismu je Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjedavajući Središnjeg vojnog povjerenstva, napisao da je duboko impresioniran entuzijazmom volontera prema javnom dobru i njihovom strašću za služenje narodu.

Xi je napisao kako mu je drago jer je saznao da je nakon posljednjih godina promidžbe zajednica postigla novi napredak u razvrstavanju smeća te je uljudnost njezinih stanovnika unaprijeđena, a okoliš je postao ljepši.

Razvrstavanje i recikliranje smeća sustavan je projekt koji zahtijeva usklađene i dugoročne napore svih strana te precizne mjere i aktivno sudjelovanje stanovnika grada i sela, napisao je predsjednik.

Xi je napisao kako se nada da će volonteri nastaviti igrati jedinstvenu ulogu u lokalnom upravljanju, obavljati dobar posao u promidžbi, poticati više stanovnika na razvoj navike razvrstavanja smeća, promicati razvrstavanja smeća kao novu modu za život s niskim udjelom ugljika i davati doprinose promicanju izgradnje ekološke civilizacije i poboljšanju razine civilizacije u cijelom društvu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.