U OŠ Dobriše Cesarića završen prvi ciklus Inklutour radionica „Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu“

Zadnja radionica u prvom ciklusu održana je sa sedmim razredima OŠ Dobriše Cesarića u suradnji projektnog tima Inklutour i Ugostiteljsko-turističke škole Osijek kao projektnog partnera.

Kroz mjesec svibanj održano je ukupno pet radionica za osječke osnovnoškolce pod nazivom „Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu“ u sklopu projekta Inklutour. Radionice su vodili projektni tim Inklutour projekta i Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, kao projektni partner, a sve s ciljem promoviranja ugostiteljskih i turističkih zanimanja.

Tako je održana i zadnja radionica u ovom ciklusu i to u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića u Osijeku gdje je učenicima sedmih razreda predstavljen projekt Inklutour, a s učenicima se pričalo o inkluziji, odnosu naše zajednice prema osobama s invaliditetom i učenicima s teškoćama, o nastavku obrazovanja nakon osnovne škole te o mogućnosti redovnog srednjoškolskog obrazovanja za učenike s teškoćama u Ugostiteljsko-turističkoj školi.

Naravno, i na ovoj zadnjoj radionici se proveo kviz znanja iz ugostiteljstva i turizma što je svakako bio dobar uvod, kako na ovoj, tako i na svim prijašnjim radionicama jer su učenici imali priliku podsjetiti se na informacije koje već otprije znaju, ali i naučiti neke nove te „odmjeriti snage“ sa svojim razrednicima u kvizu znanja.

Ove radionice su učenicima osnovnih škola, na informativan i edukativan, ali najviše na zanimljiv i zabavan način, predstavile mogućnosti za daljnje srednjoškolsko, ali i akademsko obrazovanje, a zatim i za mogućnosti pri zapošljavanju kako bi si osigurali kvalitetnu budućnost. Na taj način se pružila prilika i učenicima s teškoćama da saznaju kako postoje srednje škole, poput Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, koja pruža svojim učenicima redovan program, uz individualizirane nastavne sadržaje kako bi svi učenici dobili jednaku priliku za obrazovanje.

U narednom periodu započet će i drugi ciklus ovih radionica, a do sada su na radionicama sudjelovale sljedeće osnovne škole u Osijeku: OŠ Franje Krežme, OŠ Svete Ane, OŠ Ljudevita Gaja, OŠ Mladost i OŠ Dobriše Cesarića.

Projekt Inklutour započeo je u ožujku 2022. i provodit će se sve do studenog 2023. godine. Financiran je iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.” u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.