Predstavljen projekt Sportsko-rekreacijskog centra Bajer Jug 2

Osječki gradonačelnik Ivan Radić i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Jug 2 Igor Pandžić predstavili su i projekt Sportsko-rekreacijskog centra Bajer Jug 2.

„S ponosom možemo reći da smo ponos Juga 2, Bajer na Jugu 2, spasili od izumiranja. Kao što znate, prije no što sam došao na mjesto gradonačelnika, Bajeru na Jugu 2 je prijetilo isušivanje. Uspjeli smo ga revitalizirati. Napunili smo Bajer vodom a upravo danas predstavljamo vizualizaciju, odnosno idejno rješenje Bajera na Jugu 2 koje će biti moderno izletište i kupalište ne samo za stanovnike Juga 2 već i cijelog Osijeka. Bit će to zelena oaza mira, sporta i rekreacije. „- najavio je osječki gradonačelnik.

„Radi se o projektu u koji će biti uklopljene sve želje i potrebe stanovnika Juga 2. Od igrališta za djecu, igrališta za pse, nogometnog, košarkaškog i odbojkaškog igrališta, sjenice s roštiljima, ribički dom, dom za izviđače i kamp za djecu s poteškoćama u razvoju.“- rekao je predsjednik Vijeća ove gradske četvrti Pandžić.
Prije svečane sjednice izaslanstva Grada Osijeka, Gradske četvrti Jug 2, braniteljskih i stradalničkih udruga, kao i udruga civilnoga društva položila su vijence i zapalila svijeće kod spomenika Herojsko srce branitelja Juga 2.

„Prošle godine smo skinuli čelične okove sa spomenika na Jugu 2 i vidimo da svijetli i podsjeća na obranu i zajedništvo branitelja kako Juga 2, tako i cijelog grada Osijeka. S pijetetom se danas prisjećamo njihove žrtve i hrabrosti u obrani Osijeka i Hrvatske.“- izjavio je gradonačelnik Ivan Radić nakon polaganja vijenaca.

U sklopu obilježavanja Dana Gradske četvrti u kružnom toku na ulazu na Jug 2 podignut je i državni stijeg, te je otvorena novoobnovljena Bračka ulica. Naime, u rekonstrukciju kolnika u Bračkoj ulici ove je godine utrošeno oko 50 tisuća eura. Prošle i ove godine rekonstruirano je 13 ulica na Jugu 2.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.