Kina daljnje širi primjenu 5G scenarija

Foto: VCG

Kina će ubrzati izgradnju virtualnih privatnih mreža u 5G industriji i obogatiti scenarije primjene 5G tehnologije u zemlji, rekao je u nedjelju ministar industrije i informacijske tehnologije Jin Zhuanglong.

Kina će poboljšati pokrivenost visokokvalitetnih mreža poput 5G i gigabitnih optičkih mreža kontinuiranim optimiziranjem infrastrukturnog rasporeda te će izgraditi niz 5G tvornica, rekao je Jin na otvaranju foruma 31. Kineskog PT sajma u Pekingu.

Ke Ruiwen, predsjednik China Telecoma, rekao je da njegova tvrtka gradi sveoptičku mrežu te gigabitne optičke mreže sada pokrivaju više od 300 gradova.

China Mobile, još jedan telekomunikacijski div u Kini, priopćio je da predvodi u gotovo 200 međunarodnih standarda za 5G  te je podnio više od 4 100 patenata.

1 KOMENTAR

  1. Pozdrav svima u redakciji. Da se nadovežem na temu … na nekim je tržištima 5G u početku imao veću cijenu od 4G-a, a operatori su bili usredotočeni na povećanje povrata iz nove mrežne tehnologije. Međutim, operatori sve više otvaraju 5G pristup uklanjanjem inkrementalnih troškova za potrošače i dodavanjem prepaid planova. Kako se usvajanje 5G-a širi to stvara veći pritisak na nove mreže. Izazov za mnoga tržišta je da će se izvedba mreže vjerojatno dodatno pogoršati ako se ne počne zgušnjavanje mreže. Za mrežne operatore ovaj imperativ ulaganja javlja se usred makroekonomskih prepreka koje povećavaju operativne troškove i vrše pritisak na potrošnju potrošača i poduzeća. Osim toga, i dalje postoje izazovi u postavljanju dodatnih 5G stanica u gusto naseljenim urbanim područjima gdje je potražnja najveća dok na nekim tržištima EMF ograničenja i drugi propisi mogu ograničiti postavljanje 5G mjesta velikog kapaciteta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.