Stručnjaci: Kina se zalaže za mir, suradnju i razvoj

Foto: VCG

Nakon završetka 20. Shangri-La dijaloga u Singapuru u nedjelju, stručnjaci iz kineske delegacije pohvalili su pozitivne doprinose Kine u očuvanju svjetskog mira i pružanju više proizvoda za javnu sigurnost međunarodnoj zajednici konkretnim djelima.

“Kina se zalaže za mir, suradnju i razvoj”, rekli su kineskim i stranim medijima dok su izlagali kinesku sigurnosnu inicijativu.

“Globalna sigurnosna inicijativa (GSI) konkretan je primjer izgradnje zajedničke budućnosti u pogledu međunarodne sigurnosti”, rekao je He Lei, bivši potpredsjednik Akademije vojnih znanosti Narodnooslobodilačke vojske (NOV-a), za Kinesku medijsku grupu (CMG, eng. China Media Group), dodajući kako Kina zagovara zajednički, sveobuhvatan, suradnički i održivi koncept sigurnosti.

Zhang Chi, docent na Nacionalnom sveučilištu obrane NOV-a, rekao je da korijen napetosti na Tajvanskom tjesnacu leži u provokativnim postupcima Sjedinjenih Američkih Država.

SAD tvrde da žele postići vojnu komunikaciju s Kinom, ali konstantno osporavaju kineske crvene linije Kine u pitanjima poput Južnog kineskog mora i tjesnaca, rekao je Zhang za CMG. Tako se narušava politička osnova odnosa između Kine i SAD-a i stvara trenda intenziviranja sigurnosne situacije u regiji, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.