Kina jača napore u izgradnji jedinstvenog nacionalnog tržišta i širenju pristupa tržištu

Foto: VCG

Kineski dužnosnici u ponedjeljak su na tiskovnoj konferenciji rekli da će Kina pojačati napore u izgradnji jedinstvenog nacionalnog tržišta putem mjera za širenje pristupa tržištu i privlačenje stranih investicija.

Takve mjere uključuju smanjenje broja stavki koje su ograničene za strane investicije na negativnom popisu, kao dio zajedničkih napora za daljnje ublažavanje ograničenja stranih investicija, rekao je Zhou Qiang, generalni direktor za razvoj tržišnog sustava u Ministarstvu trgovine, na tiskovnoj konferenciji koju je održao Informacijski ured Državnog vijeća Kine.

Zhou je također istaknuo da će se država usredotočiti na izgradnju platformi i pojednostavljenje kanala koji će prikazati potencijal i mogućnosti kineskog tržišta te time promicati strane investicije.

Dodao je da će Kina nastaviti pružati kvalitetne usluge stranim tvrtkama i razvijati okruženje svjetske klase za strane investicije.

Li Chunlin, potpredsjednik Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme, najvišeg državnog tijela za ekonomsko planiranje u Kini, istaknuo je da su ubrzanje izgradnje jedinstvenog nacionalnog tržišta i pripadajući radovi postigli preliminarne rezultate od izdavanja smjernica prošle godine.

Prema Liju, ubrzanje izgradnje jedinstvenog nacionalnog tržišta pozitivno je utjecalo na stabilizaciju očekivanja razvoja, oslobađanje tržišne vitalnosti, smanjenje troškova transakcija i unaprjeđenje nesmetane cirkulacije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.