Xi u pismu forumu naglasio kulturni napredak

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping poslao je čestitku prvom Forumu o izgradnji kulturne snage Kine koji je započeo u srijedu u Shenzhenu, u kineskoj pokrajini Guangdong.

U pismu je Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsjedavajući Središnjeg vojnog povjerenstva, pozvao na jačanje napora za preuzimanje nove kulturne misije i pružanje snažne kulturne i intelektualne snage za izgradnju jače nacije i postizanje nacionalnog preporoda.

U pismu je Xi također napisao kako se Partija trudi ostvariti nove uspjehe u razvoju socijalističke kulture te su od 18. nacionalnog kongresa KPK-e 2012. godine poduzeti čvrsti koraci za pretvaranje Kine u zemlju sa snažnom socijalističkom kulturom.

Pozvao je na veće napore u preuzimanju nove kulturne misije, jačanju kulturnog povjerenja, održavanju otvorenosti i inkluzivnosti, promicanju temeljnih načela i otvaranju novih putova te poticanju kulturne inovacije i kreativnosti cijelog naroda.

Imperativ je nastaviti poticanje kulturnog napretka, učiniti Kinu vodećom zemljom u kulturi, izgraditi modernu kinesku civilizaciju te promicati razmjene i međusobno učenje između civilizacija, napisao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.