Xi razgovarao s predsjednicom Hondurasa

Kineski predsjednik Xi Jinping u ponedjeljak je u Pekingu razgovarao s gostujućom predsjednicom Republike Honduras Iris Xiomarom Castro Sarmiento.

Napominjući kako je predsjednica Xiomara Castro prva predsjednica Hondurasa koja je posjetila Kinu nakon uspostave diplomatskih odnosa između dviju zemalja u ožujku, Xi je izrazio toplu dobrodošlicu Castro i pozdravio njezin posjet kao potez od posebnog značaja jer otvara novo poglavlje u analima odnosa Kine i Hondurasa.

Ističući neposredni i dugoročni značaj uspostave diplomatskih veza, Xi je rekao da je bilateralni odnos dobro i brzo započeo te je obećavajuć i uživa veliku dinamiku.

Kina će ostati predana razvoju prijateljskih odnosa s Hondurasom, čvrsto podupirati gospodarski i društveni razvoj u Hondurasu te izgraditi dobro prijateljstvo i partnerstvo s Hondurasom, koje uključuje međusobno poštovanje, jednakost, uzajamnu korist i zajednički razvoj, rekao je kineski predsjednik.

Xi je izrazio spremnost za suradnju s honduraškom predsjednicom iz strateške i dugoročne perspektive kako bi usmjerili bilateralne odnose prema većem razvoju i pretvorili viziju suradnje u opipljive rezultate radi veće dobrobiti dvaju naroda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.