Hangzhou će biti domaćin petog UNESCO-vog Svjetskog kongresa o rezervatima biosfere

Foto: VCG

Peta Svjetska konferencija o rezervatima biosfere održat će se od 22. do 27. rujna 2025. u Hangzhou, glavnom gradu istočne kineske pokrajine Zhejiang,, priopćilo je UNESCO-vo Međunarodno koordinacijsko vijeće programa Čovjek i biosfera (MAB, eng. Man and the Biosphere).

35. zasjedanje Međunarodnog koordinacijskog vijeća programa MAB, na kojem je Hangzhou određen za domaćina kongresa i 37. zasjedanja Međunarodnog koordinacijskog vijeća programa MAB, započelo je u Parizu u ponedjeljak.

Ovo će biti prvi put da će se konferencija održati u Kini, kao i u azijsko-pacifičkoj regiji.

“Tražimo mjesto gdje ćemo moći kombinirati raspravu o Konvenciji o biološkoj raznolikosti, njezinom utjecaju na program MAB i utjecaju klimatskih promjena na program MAB. Mislili smo kako je najbolje mjesto za otići Kina i to je ono što je formiralo jednoglasni dogovor država članica,” rekla je Adeshola Adepoju, predsjednica Međunarodnog koordinacijskog vijeća programa MAB.

Program MAB veliki je međuvladin znanstveni program koji je pokrenuo UNESCO 1971. godine, a usmjeren je na promicanje skladne integracije između ljudi i prirode kombiniranjem prirodnih i društvenih znanosti s gospodarstvom, obrazovanjem i izgradnjom kapaciteta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.