Novi tretmani suzbijanja komaraca

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin na konferenciji za novinare izvijestio je o aktualnom stanju kao i daljnjim planovima suzbijanja komaraca.

”Prosječna učinkovitost adulticidnih tretmana sa zemlje provedenih od 9. do 11. lipnja 2023., kada je tretiran cijeli grad, iznosi 84 posto. Na svim postajama u gradu brojnost komaraca se smanjila. Međutim, današnji podatci o koncentraciji komaraca pokazuju da su izvorišta komaraca na području Kopačkog rita i poplavnog područja sjeverno i sjeveroistočno od Osijeka, te ponešto na južnom dijelu. Uspoređujući podatke na području grada Osijeka i podatke o brojnosti na području koje okružuju grad Osijek, vidimo da je brojnost na području grada manja, ali još uvijek relativno visoka. Zbog toga su izdane su nove preporuke Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije”, izvijestio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Najavio je i nove tretmane suzbijanja komaraca koji će se provoditi u naredna dva dana.

”14. lipnja, u jutarnjim satima provest će se adulticidni tretmani sa zemlje u zapadnom dijelu grada, odnosno na području Gradske četvrti Gornji grad, Retfala te Industrijske četvrti. U večernjim satima, također sa zemlje, provest će se tretmani na području Josipovca, Višnjevca, Cvjetnog naselja, Briješće, Brijesta, Tenje, Sarvaša i Klise”, rekao je zamjenik Vulin.

”Grad Osijek dosad je proveo sve preporuke Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ, i u skladu s vremenskim uvjetima, a s obzirom na brojnost komaraca očekujemo i nove preporuke. Velika količina oborina nažalost pogoduje razvoju komaraca, no ohrabruje što nema najava novih vodnih valova, pa bi, kada se izborimo s ove prve tri generacije, trebalo bi biti lakše u borbi protiv komaraca”, zaključio je Vulin.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.