Pridružite nam se na 8. Festivalu zmajevih čamaca

U subotu 17. lipnja 2023. pridružite nam se na 8. Festivalu zmajevih čamaca na predivnom Jarunskom jezeru u Zagrebu.

Glavni program Festivala su amaterske veslačke utrke u zmajevim čamcima na kojima mogu sudjelovati svi zainteresirani građani stariji od 16 godina, uz prethodnu online predbilježbu. Utrke zmajevih čamaca nastale su prije više od 2 tisuće godina, kao dio pučkih običaja stanovništva južnog dijela NR Kine. Danas se prisutne u većini zemalja svijeta i na glasu su kao najbrži vodeni sport.

Zagrebačka utrka zmajevih čamaca održat će se na regatnoj stazi RSC Jarun, na dužini od 250 metara, a natječu se posade sa 16+1 brojem članova. Suorganizator natjecateljskog dijela programa je Kajakaški savez Zagreba.

Raspored veslačkih utrka zmajevih čamaca:
10:30 – 11:30 sati, kvalifikacijske trke
12:15 – 13:15 sati, finalne trke
14:00 sati, proglašenje pobjednika i dodjela medalja

Posjetitelji Festivala moći će sudjelovati i na radionicama kineske kaligrafije i weiqija, a za najmlađe će biti organizirane i besplatne panoramske vožnje zmajevim čamcima, kao i radionica izrade zmajevih čamaca od papira. Prijave su besplatne, a za sudjelovanje nije potrebno veslačko iskustvo. Donja dobna granica za sudjelovanje u veslačkim utrkama je 16 godina.

Popratni festivalski program

Popratni festivalski program otvoren je za sve ljude dobre volje, a uključuje panoramske vožnje u zmajevim čamcima, radionicu kineske kaligrafije, igraonicu weiqija, likovnu radionicu izrade zmajevih čamaca i veliki šareni napuhanac za skakanje. Panoramske vožnje, kineska kaligrafija i likovna radionica zahtijevaju najavu dolaska i rezervaciju mjesta putem online obrasca.

Prijave se primaju do 15. lipnja 2023. odnosno do popunjena radionica/grupa. 

Raspored popratnog programa:
9:00 – 9:30 sati, panoramske vožnje u zmajevim čamcima za građanstvo
10:30 – 11:30 sati, radionica kineske kaligrafije
10:30 – 14:00 sati, weiqi igraonica
12:00 – 13:00 sati, likovna radionica izrade zmajevih čamaca

Panoramske vožnje su besplatne vožnje u zmajevim čamcima namijenjena svim uzrastima, malima i velikima. Riječ o laganoj 15-minutnoj vožnji u zmajevim čamcima po Jarunskom jezeru. Čamcem kormilare profesionalci, iskusni članovi Kajakaškog saveza Zagrebe. U jednom čamcu može biti maksimalno 18 osoba. Uz djecu mlađu od 12 godina obavezno je prisustvo punoljetne osobe. Za sve neplivače i djecu do 12 godina starosti osigurat ćemo sigurnosne prsluke. Panoramske vožnje počinju u 9 sati. Broj mjesta je ograničen. Rezervirajte svoje mjesto u zmajevom čamcu!

Kineska kaligrafija je umjetnost pisanja kineskih znakova kistom i tintom na rižinom papiru. Za sudjelovanje na radionici nije potrebno znanje kineskog jezika niti poznavanje kineskih znakova. Radionica kineske kaligrafije na programu je od 10:30 do 11:30 sati i namijenjena je polaznicima svih uzrasta. Svoje umijeće kaligrafije prenijet će vam akademska slikarica i kaligrafkinja Iva Valentić. Broj mjesta je ograničen. Rezervirajte svoje mjesto na radionici kineske kaligrafije!

Dječja likovna radionica izrade papirnatih zmajevih čamaca namijenjena je djeci od 6 do 14 godina. Djeca mladđa od šest godina također mogu sudjelovati, ali isključivo u pratnji odrasle osobe. Radionica počinje u 12 sati i traje 60 minuta. Za sudjelovanje je potrebno unaprijed najaviti dolazak i rezervirati mjesto. Broj mjesta je ograničen. Rezervirajte svoje mjesto na radionici zmajevih čamaca!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.