Kina predstavila prvi plan razvoja moderne zaštićene poljoprivrede

Foto: VCG

Kina je objavila svoj prvi plan za razvoj moderne zaštićene poljoprivrede, određujući četiri primarna zadatka za tu industriju u razdoblju od 2023. do 2030.

Strategija, koju su zajednički izradili Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i još tri državna tijela, ukazuje da suvremeni zaštićeni uzgoj treba biti energetski učinkovit i pogodan za rad strojeva, a stočarstvo se treba temeljiti na učinkovitom i intenzivnom razvoju, priopćilo je ministarstvo u četvrtak.

Prema planu, ribarstvo će se uglavnom usredotočiti na ekološku akvakulturu, a u modernim logističkim kapacitetima naglasak će biti na skladištenju, čuvanju i sušenju poljoprivrednih proizvoda.

U planu je navedeno da će do 2030. godine stopa mehanizacije zaštićene poljoprivrede vjerojatno dosegnuti 60 %, a stopa doprinosa znanstvenog i tehnološkog napretka industriji 70% te će se izgraditi i inovacijske osnove za modernu zaštićenu poljoprivredu.

Država će unaprijediti političku potporu i usmjeravati društveni kapital prema aktivnom ulaganju u razvoj moderne zaštićene poljoprivrede putem mjera poput investicijske subvencije i posebnih obveznica.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.