WEF: Ljetni Davos istaknuti će gospodarski rast, nove tehnologije i više

Foto: VCG

Četrnaesti godišnji sastanak novih prvaka Svjetskog gospodarskog foruma (WEF-a, eng. World Economic Forum, poznat i kao “Ljetni Davos”, ponovno će se održati od 27. do 29. lipnja u Tianjinu u Kini, nakon četverogodišnje stanke.

Budući da globalno gospodarstvo prolazi kroz fazu transformacije, sastanak će se održati pod temom “Poduzetništvo: Pokretačka snaga globalnog gospodarstva”.

Klaus Schwab, osnivač i izvršni predsjednik WEF-a, napisao je u WEF-ovom članku objavljenom u travnju kako svijet prolazi kroz duboke sustavne i strukturne ekonomske, geopolitičke i tehnološke transformacije koje izazivaju tradicionalne obrasce.

Foto: VCG

Foto: VCG

“Za ovladavanje ovim procesom transformacije i stvaranje održivijeg, otpornijeg i kohezivnijeg svijeta potrebni su poduzetništvo i suradnja”, napisao je Schwab.

Događaji na ovom sastanku bavit će se šest temeljnih tema: preoblikovanje rasta, Kina u globalnom kontekstu, energetska tranzicija i materijali, potrošači nakon pandemije, zaštita prirode i klime te uvođenje inovacija, navedeno je na WEF-ovoj internetskoj stranici.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.