Kina pozvala razvijene zemlje na učinkovitu zaštitu prava migranata

Foto: VCG

Kina je u ponedjeljak izrazila zabrinutost zbog kršenja prava migranata u nekim razvijenim zemljama, uključujući Veliku Britaniju te ih je pozvala ih na učinkovitu zaštita prava migranata.

Dajući izjavu na tekućoj 53. sjednici Vijeća Ujedinjenih naroda za ljudska prava, kineski je poslanik rekao da, iako uživaju u dobrobitima koje donose dobro obrazovani i visokokvalificirani migranti, neke razvijene zemlje, umjesto da igraju veću ulogu u globalnom upravljanju migracijama, ne samo da krše prava imigranata kod kuće, već postaju i glavna pokretačka snaga iza globalne izbjegličke i useljeničke krize.

Britanske deportacije tražitelja azila u druge zemlje su zabrinjavajuće, a činjenica da su djeca tražitelji azila bez pratnje u zemlji suočena s rizikom od nestanka i trgovine također treba uzeti u obzir, navedeno je u priopćenju.

Dodano je kako su posebni postupci Vijeća UN-a za ljudska prava i UN-ova tijela za ljudska prava izrazili zabrinutost zbog toga te je UN-ov Odbor za dječja prava nedavno pozvao Veliku Britaniju na hitnu izmjenu zakona o ilegalnom useljavanju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.