OLJK: hit predstava simboličnog naziva „Testosteron“

Kad se udruže produkcijske snage zagrebačkog Teatra Exit, Ludens Teatra i Osječkog ljeta kulture nastane prava ljetna hit predstava simboličnog naziva „Testosteron“! U režiji Jasmina Novljakovića, predstava „Testosteron“ na Osječkom ljetu kulture imat će svoju premijernu izvedbu – u petak, 30.6. u 21.00 sat, a na rasporedu OLJK-a je i u subotu, 1.7. s početkom u 21.00 sat u Dvorištu Stare pekare.

Hormonska komedija „Testosteron“ Andreja Saramonowicza svoju je premijeru imala 2002. u varšavskom kazalištu Montownia gdje je postala kazališni hit. Proglašena je najboljom suvremenom poljskom komedijom, a na osječku ljetnu scenu premijerno ju postavljaju Teatar Exit, Ludens Teatar i Osječko ljeto kulture. Režiju potpisuje kazališni redatelj, glumac, pedagog i profesor na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu, Jasmin Novljaković.

Sjajna glumačka postava sastavljena od hrpe testosterona: Enes Vejzović, Sven Šestak, Hrvoje Klobučar, Filip Križan, Matija Gašpari, Ivica Pucar i Ivan Simon nose ovaj scenski vješt i zabavan komad te urnebesne, inteligentne i briljantne dijaloge u njemu.

Autor teksta Saramanowicz majstorski gradi likove, a komedija, intrigantna i dinamična,  otkriva tajne njihova života, smiješne i potresne. Priča je to o životnim dogodovštinama sedmorice tipova koji naizgled površno raspravljaju o „komadima“, ali istodobno i puno dublja i slojevitija priča o odnosima, društvenim „istinama“, stereotipima i macho šablonama te konačnim obračunavanjem s njima.

Besplatne ulaznice za predstavu Testosteron preuzimaju se na porti Kulturnog centra Osijek (Trpimirova 2/A, Osijek) svaki dan od 7-23 sata.

OSJEČKO LJETO KULTURE

IZVEDBE:

Petak, 30.6./ 21.00 sat/ Dvorište Stare pekare
Subota, 01.7./21.00 sat/ Dvorište Stare pekare

Andrzej Saramonowicz: TESTOSTERON

Prijevod: Jasmin Novljaković

Igraju:

Ivan Simon / Enes Vejzović / Matija Gašpari / Ivica Pucar / Filip Križan / Sven Šestak / Hrvoje Klobučar

Režija i scenografija: Jasmin Novljaković

Kostimografija i scenski pokret: Jasminka Petek Krapljan

Suradnik za glazbu: Mario Mirković

Oblikovatelj svjetla: Zdravko Stolnik

Dizajn plakata: Damjan Uzelac

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.