Kineski potpredsjednik: Kina nepokolebljivo zagovara, gradi i podržava svjetski mir

Kineski potpredsjednik Han Zheng obratio se u nedjelju na svečanosti otvorenja 11. Svjetskog mirovnog foruma na Sveučilištu Tsinghua u Pekingu, pozivajući sve strane na očuvanje svjetskog mira i sigurnosti.

Naglasivši da kineska modernizacija ide putem mirnog razvoja, Han je rekao da će Kina nepokolebljivo zagovarati, graditi i podržavati svjetski mir.

Kineski potpredsjednik rekao je da je, suočena s dubokim promjenama u međunarodnoj situaciji, Kina pokrenula niz velikih inicijativa, kao što su Globalna razvojna inicijativa, Globalna sigurnosna inicijativa i Globalna civilizacijska inicijativa, neprestano obogaćujući konotaciju i praktičan put koncepta izgradnje zajednice čovječanstva koja dijeli budućnost te pružajući snažnu pozitivnu energiju svjetskim miru i razvoju.

Kina je spremna raditi s drugim zemljama na očuvanju svjetskog mira i sigurnosti, težiti globalnom razvoju i prosperitetu, zagovarati razmjene i međusobno učenje među civilizacijama te dijeliti plodove ljudskog razvoja, sigurnosti i civilizacije, rekao je Han.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.