Jačanje suradnje pravi je izbor za Kinu i SAD: kineski premijer

Jačanje suradnje realna je potreba i pravi izbor za Kinu i Sjedinjene Države, rekao je kineski premijer Li Qiang američkoj ministrici financija Janet Yellen u petak u Pekingu.

Yellen je u četverodnevnom posjetu Kini počevši od četvrtka – njezino prvo putovanje u tu zemlju kao šefica američkog trezora.

Hoće li Kina i SAD moći dobro podnijeti svoje odnose utječe na budućnost svijeta, rekao je Li. Dodao je da su dva predsjednika postigla važne zajedničke dogovore na Baliju prošle godine, odredivši kurs za odnose Kine i SAD-a.

Istaknuo je da bi Kina i SAD trebale jačati komunikaciju i tražiti konsenzus o važnim gospodarskim pitanjima između dviju zemalja, kako bi se unijela stabilnost i pozitivna energija u bilateralne gospodarske odnose.

Yellen je rekla da SAD ne traži “odvajanje” i da je voljan provesti konsenzus sa sastanka na Baliju koji su postigla dvojica šefova država s Kinom kako bi se promicala komunikacija, izbjegli nesporazumi uzrokovani razlikama i poboljšala suradnja u makroekonomskoj stabilizaciji i suočavanju s globalnim izazovima , pridonoseći obostrano korisnoj situaciji za američko i kinesko gospodarstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.