Kina će privremeno nametnuti kontrolu izvoza za neke bespilotne letjelice

Foto: VCG

Kina će od 1. rujna privremeno nametnuti kontrolu izvoza na određene bespilotne letjelice, bespilotne zračne brodove i povezane predmete, navedeno je u objavi izdanoj u ponedjeljak.

Objavu su izdali Ministarstvo trgovine Kine, Carinska uprava, Državna uprava za znanost, tehnologije i industrije za nacionalnu obranu i Odjel za razvoj opreme Središnjeg vojnog povjerenstva.

Privremena kontrola izvoza uvedena je kako bi se zaštitila nacionalna sigurnost i interesi. Prema objavi, neke od ovih mjera neće trajati duže od dvije godine.

Navedeno je da će za određene bespilotne letjelice, zračne brodove bez posade i povezane predmete, poput zrakoplovnih motora, infracrvenih kamera, radara sa sintetičkim otvorom i laserskih označivača, biti potrebna dozvola.

U objavi je istaknuto da se neće izvoziti bespilotne letjelice koje ne udovoljavaju traženim kriterijima te one za koje tvrtke znaju ili bi trebale znati da će se koristiti za širenje oružja masovnog uništenja, terorističke aktivnosti ili vojne svrhe.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.