Izvršni upravitelj Hong Konga, John Lee održao govor na svečanosti pokretanja programa CMG-a

Kineska medijska grupa (CMG, eng. China Media Group) je u srijedu pokrenula sezonu umjetničkih programa i dokumentaraca naslovljenu “Kineska umjetnost ponovno blista u Hong Kongu,” koja ističe i jača kulturne i međuljudske veze između kineskog kopna  i posebne upravne regije  Hong Kong.

John Lee, izvršni upravitelj Hong Konga, prisustvovao je svečanosti pokretanja sezone u okviru sezone umjetničkih programa kanala CGTN Documentary u srijedu i održao govor.

Kroz kanal CGTN Documentary koji je prošle godine uspostavljen u Hong Kongu, CMG je pokrenuo seriju “Kineska umjetnost ponovno blista u Hong Kongu,” rekao je Lee i dodao kako ova sezona emitiranja okuplja predstavnike raznih umjetničkih oblika, pažljivo odabirući niz visokokvalitetnih djela koja promiču tradicionalnu kulturu kineskog naroda i pružaju sjajni audio-vizualni doživljaj hongkonškoj publici.

Vlada Hong Konga nastavit će poticati talente u kreativnim industrijama, unaprjeđivati kulturne razmjene između kopna i inozemstva, obogatiti umjetnički i kreativni sadržaj te promicati popularnu kulturu Hong Konga na globalnoj razini, rekao je.

“Težimo promicanju izvrsne kineske kulture i umjetnosti svijetu, čineći da kineska kultura zablista na međunarodnoj pozornici,” rekao je Lee.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.