Kina poduzima ozbiljne diplomatske korake zbog odluke SAD-a o pružanju vojne pomoći kineskoj regiji Tajvan

Foto: VCG

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova izjavio je u srijedu da Kina snažno osuđuje i čvrsto odbacuje američku vojnu pomoć kineskoj regiji Tajvan te je poduzeo ozbiljne diplomatske poteze protiv SAD-a.

“Odluka SAD-a o pružanju vojne pomoći kineskoj regiji Tajvan ozbiljno krši princip “jedne Kine” i odredbe triju zajedničkih službenih priopćenja Kine i SAD-a, pogotovo priopćenje iz 17. kolovoza”, izjavio je glasnogovornik kad je upitan za komentar nakon što je službena internetska stranica Bijele kuće objavila da će Sjedinjene Američke Države pružiti oko 345 milijuna američkih dolara vojne pomoći kineskoj regiji Tajvan.

Glasnogovornik je izjavio da takvi potezi ozbiljno potkopavaju suverenitet i sigurnosne interese Kine, te oštećuju odnose između Kine i SAD-a, kao i mir i stabilnosti na Tajvanskom tjesnacu. Kina snažno osuđuje i čvrsto odbacuje ovaj čin te je poduzela ozbiljne diplomatske sankcije prema strani SAD-a.

“Nitko ne bi trebao podcijeniti odlučnost, predanost i sposobnost kineskoga naroda u obrani našeg suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti,” dodao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.