Pod motom ” karate za sve” održana 25. Ljetna karate škola

Pod motom ” karate za sve” od 03. do 31. srpnja na osječkim javnim sportskim terenima održavala se 25. Ljetna karate škola, u organizaciji karate kluba Kuna. U radu škole sudjelovali su članovi kluba i mnogi zainteresirani Osječani, svih uzrasta. Uz popularizaciju karatea, ljetna škola ispunila je još jedan cilj – podizanje natjecateljske forme karatista iz kluba «Kuna». Uz Domagoja Šustera s polaznicima škole radili su pomoćni treneri Barbara Šuster i Zvonko Nedeljković.

Nakon ljetne karate škole na otvorenom krajem kolovoza počinju treninzi u NSD Gradski vrt, u dvorani za karate, dok će s početkom nove školske godine u rujnu, treninzi početi i u nastavnoj dvorani OŠ Dobriša Cesarić. Sve o početku nove dvoranske sezone bit će objavljeno na Facebook stranici Karate klub Kuna

Zainteresiranost za tjelesne aktivnosti tijekom ljeta, posebice za borilački sport poput karatea, premašio je sva očekivanja. Razlog tomu treba naći u činjenici kako je rijetkost da karate možete trenirati na otvorenom terenu, u ovom slučaju bilo je to na osječkom Srednjoškolskom igralištu. Doduše, karate je sport koji mogu trenirati svi, svih uzrasta i dobnih kategorija. Svatko se može pronaći u jednom dijelu karate treninga. Oni koji su po prirodi ratoborniji i željni natjecanja mogu se odlučiti za treniranje borbi ili kata, a oni koji samo žele vježbati radi bolje kondicije i boljeg općeg psihofizičkog stanja mogu se opredijeliti za rekreativno treniranje karatea.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.