Kina će pomoći Pakistanu u postizanju održivog razvoja: Ministar vanjskih poslova

Kina je voljna surađivati s Pakistanom na postizanju praktičnijih rezultata u izgradnji kinesko-pakistanskog gospodarskog koridora (CPEC) i poduprijeti pakistanski održivi razvoj, rekao je u petak kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi.

Razgovarajući telefonom na zahtjev pakistanskog ministra vanjskih poslova Bilawala Bhuttoa Zardarija, Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), rekao je da je čvrsto prijateljstvo između Kine i Pakistana izdržalo testove i čvrst je kao kamen.

Bez obzira na to kako se međunarodna situacija i unutarnja situacija Pakistana mijenjaju, Kina će, kao i uvijek, čvrsto podržati Pakistan u obrani nacionalnog suvereniteta, neovisnosti i teritorijalnog integriteta, čvrsto podržati Pakistan u održavanju jedinstva i stabilnosti, ostvarivanju revitalizacije i razvoja, i čvrsto podržati Pakistan da igrati veću i aktivniju ulogu u međunarodnim i regionalnim poslovima, rekao je Wang.

Sa svoje strane, Bilawal je rekao da se pakistansko-kinesko prijateljstvo prenosi s generacije na generaciju, nepokolebljivo je i puno vitalnosti.

Pakistan cijeni različitu potporu Kine u teškim vremenima i voljan je surađivati s Kinom kako bismo nastavili podržavati jedni druge, promovirali nadogradnju CPEC-a, izgradili demonstracijske projekte suradnje Pojasa i puta i podigli bilateralno prijateljstvo na višu razinu, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.