Stručnjak: SAD bi se trebao pridržavati pravila STO-a za promicanje trgovine i poslovanja

Foto: VCG

Poslovne zajednice u Kini, Sjedinjenim Državama i drugim članicama Svjetske trgovinske organizacije (STO) trebale bi obratiti veliku pozornost na utjecaj američkih radnji koje podrivaju multilateralni trgovinski sustav i potaknuti SAD da se pridržava pravila STO -a i ispuni svoje obveze, rekao je stručnjak sa sjedištem u Pekingu.

Liao Shiping, stručnjak u Pravnom savjetodavnom odboru za gospodarska i trgovinska trvenja Kineskog vijeća za promicanje međunarodne trgovine, dao je primjedbe nakon što je kinesko Ministarstvo trgovine (MOC) u petak objavilo izvješće o ispunjavanju obveza SAD-a. prema pravilima STO -a.

U izvješću je izražena zabrinutost zbog američkih političkih mjera koje potkopavaju multilateralni trgovinski sustav, nameću unilateralne sankcije, manipuliraju dvostrukim standardima u industrijskim politikama i ometaju globalne industrijske i opskrbne lance.

Zabrinutost pokriva 11 područja, uključujući carinske i necarinske prepreke, industrijske subvencije, poljoprivredne subvencije, trgovinske lijekove, standarde i tehničke propise, trgovinu uslugama i prava intelektualnog vlasništva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.