Kineski i francuski ministri vanjskih poslova telefonski razgovarali o produbljivanju bilateralne suradnje

Foto: VCG

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi i francuska ministrica vanjskih poslova Catherine Colonna razgovarali su u petak telefonom o produbljivanju bilateralne suradnje i promicanju bilateralnih odnosa na novu razinu.

Od početka ove godine, kinesko-francuski odnosi održali su dobar razvojni zamah, rekao je Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK).

Iduće godine obilježava se 60. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja, također i kinesko-francuska godina kulture i turizma te godina Olimpijskih igara u Parizu. Kina je spremna surađivati s Francuskom kako bi iskoristila ovu priliku za provedbu konsenzusa koji su postigla dva čelnika, sveobuhvatno ponovno pokretanje razmjena na svim poljima i na svim razinama, nadoknađivanje gubitaka uzrokovanih pandemijom i poticanje kinesko-francuskog sveobuhvatnog strateškog partnerstvo do novog vrhunca, rekao je Wang.

Kina održava stabilnost i kontinuitet u svojoj politici prema Europi, rekao je Wang, dodajući da Kina uvijek smatra Europu važnim polom u multipolarnom svijetu i podupire Francusku u nastavku promicanja privrženosti Europske unije (EU) strateškoj autonomiji i aktivnoj vodećoj ulozi u odnosima Kine i Europe, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.