Xi potiče nastavno osoblje i studente da pridonesu prijateljstvu i suradnji Kine i Južne Afrike

Foto: VCG

U odgovoru na pismo profesora i studenata Konfucijevog instituta na Tehnološkom sveučilištu Durban u Južnoafričkoj Republici, kineski predsjednik Xi Jinping potaknuo ih je da dobro uče kineski jezik i pridonose napretku kinesko-južnoafričkog prijateljstva i promicanju prijateljske suradnje između dvije zemlje.

Xi je u svom pismu rekao da je bio svjedokom osnivanja Konfucijevog instituta prije 10 godina i da mu je drago vidjeti da su, kroz zajedničke napore obiju strana, obrazovne i kulturne razmjene između dviju zemalja dale plodonosne rezultate.

Obje važne zemlje u razvoju, Kina i Južnoafrička Republika, sklopile su posebno, drugarsko bratsko prijateljstvo. Međusobno učenje i razumijevanje jezika i kulture doprinosi lakšem međusobnom razumijevanju i njegovanju trajnog prijateljstva između naroda dviju zemalja, rekao je kineski predsjednik.

Dok dobro vladaju kineskim jezikom, nastavnici i učenici su dobrodošli da češće posjećuju Kinu, steknu dublje razumijevanje Kine, s prijateljima dijele pravi, višedimenzionalni i panoramski pogled na Kinu i nastoje biti izaslanici za nasljeđivanje i razvoj prijateljstva između dviju zemalja, kako bi se doprinijelo promicanju kinesko-afričkog prijateljstva i suradnje i izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.