Sunset run opravdao očekivanja sudionika i gledatelja

Sunset run, trčanje uz zalazak sunca kojem se pridružo i noćni polumaraton. Prijavilo se 375 sudionika, a trčali su na stazama dugim 7 i 14 kilometara te polumaraton od 21 kilometar.

Sunset run utrka promovira zdrav život i trčanje u Osijeku u kojem se održavaju brojne zanimljive utrke. Ova je jedinstvena po tome što se trči uz zalazak sunca uz promociju Drave i osječke promenade te drugih gradskih zanimljivosti, a uvijek ju prati i dobra zabava na Kopiki nakon proglašenja pobjednika, u večernjim satima.

Na utrkama sudjeluju bivši i sadašnji profesionalni sportaši, ali su uglavnom u pitanju rekreativci, zaljubljenici u trčanje. Ovo je bilo peto izdanje Sunset run natjecanja.

Ukupni pobjednik utrke na 7 kilometara za muškarce je Zrinoslav Kekez iz Slavonskog Broda (konkurencija mlađih od 27 godina). Među ženama je dominirala Brođanka Manda Orkić (kategorija 37+). Najbolja trkačica iz kategorije 27+ bila je Valentina Juroš. U konkurenciji žena 57+ Marina Koprivnjak je bila najbrža. U utrci na 14 kilometara ukupni je pobjednik među muškarcima Marko Duvnjak (kategorija 37+ godina). Vukovarka Jasna Plemeniti (37+) ukupna je pobjednica na 14 kilometara za žene.

Polumaraton je istrčalo 74 trkačica i trkača. Među ženama Prva je bila Silvia Šimunović (vrijeme 1:28:10). Vatroslav Haramustek iz AK Maksimir pobjednik je muškog polumaratona s vremenom 1:18:34, ujedno i najbolji u konkurenciji starijih od 37 godina.

Foto: Davor Lončarić

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.