Kineski veleposlanik u SAD-u razgovarao s američkom ministricom trgovine

Foto: VCG

Kineski veleposlanik u Sjedinjenim Američkim Državama Xie Feng u utorak je održao konstruktivnu raspravu o kinesko-američkim gospodarskim i trgovinskim vezama tijekom sastanka s američkom ministricom trgovine Ginom Raimondo, nekoliko dana prije njezinog posjeta Kini.

Obje strane složile su se da je sastanak bio “detaljan, pragmatičan i konstruktivan” te izrazile nadu u održavanje komunikacije, navedeno je u izjavi kineskog veleposlanstva.

“Kina i Sjedinjene Američke Države na istom su planetu i pod istim plavim nebom. Budući da smo svi u istom čamcu, nijedna zemlja ne može ostati izolirana, a kamoli tražiti profite na štetu drugih. Ispravan je način raditi zajedno i pomagati jedni drugima”, rekao je.

Xie je također pojasnio kineske zabrinutosti i stajališta o gospodarskim i trgovinskim pitanjima te zamolio SAD da im pridaju veliku važnost i poduzmu mjere za njihovo rješavanje.

Izrazio je nadu da će SAD raditi s Kinom u istom smjeru, produljiti popise suradnje i skratiti negativne liste te uložiti zajedničke napore za stabilizaciju kinesko-američkih odnosa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.