Xi pozvao Kinu i Afriku da zajedno rade na modernizaciji

U četvrtak je kineski predsjednik Xi Jinping održao središnji govor na Dijalogu vođa Kine i Afrike, pozivajući obje strane da zajedno idu prema modernizaciji.

Xi je istaknuo spremnost Kine da podrži industrijski i poljoprivredni razvoj Afrike. Izrazio je namjeru da pomogne u proširenju afričkih žitnica te naglasio želju za većim kineskim ulaganjima u afričku poljoprivredu.

Ove godine u studenom, Kina će u Hainanu ugostiti drugi Forum o kinesko-afričkoj poljoprivrednoj suradnji. Xi je dodatno naglasio da će Kina osigurati hitnu pomoć u hrani za afričke zemlje koje se trenutno suočavaju s prehrambenom krizom.

U planu je i jačanje kinesko-afričke suradnje u razvoju ljudskih resursa. Xi je najavio edukaciju za čelnike i nastavnike strukovnih škola, kao i tehničko osoblje koje će, osim stručnih znanja, usvajati i kineski jezik.

Zaključno, Xi je naglasio da afrički narodi najbolje znaju što je za njih najbolje te je istaknuo spremnost Kine da, kroz inicijative kao što su Pojas i put te kinesko-afrički forumi, uskladi razvojne strategije s afričkim partnerima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.