Osijek: najavljena izgradnja centralne školske kuhinje

Osječki gradonačelnik Radić izjavio je kako je Grad Osijek osnivač 20 osnovnih škola, od čega dvije sudjeluju u eksperimentalnom programu cjelodnevne škole, a 10 ih već radi u jednoj smjeni.

– Mi smo već pripremili projektnu dokumentaciju za proširenje i preostalih 10 škola tako da i one prijeđu na jednosmjensku nastavu te čekamo natječaj na koji ćemo se prijaviti. Dosad smo imali i besplatan školski obrok za sve učenike, što je ove godine preuzela država. Prošle godine s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo osmislili smo zdravi jelovnik za naše učenike – kazao je gradonačelnik i dodao da će Grad izgraditi centralnu školsku kuhinju koja će obrocima opskrbljivati sve osnovne škole i vrtiće s područja grada, za što je već spremna projektna dokumentacija.

– Ove godine, kroz projekt Osigurajmo im jednakost 7, imat ćemo 120 pomoćnika u nastavi, i jedan smo od rijetkih gradova koji ima pomoćnike i u dječjim vrtićima, njih 35. Nastavit ćemo i dalje ulagati u naše školstvo – poručio je gradonačelnik Radić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.