Kineski digitalni program pomaže održivom razvoju zemalja koje sudjeluju u Pojasu i putu

Foto: VCG

Kina je potaknula održivi razvoj zemalja unutar Inicijative pojas i put putem niza posebno osmišljenih digitalnih projekata, rečeno je na 7. konferenciji o digitalnom Pojasu i putu.

Digitalni program Pojasa i puta, koji su pokrenuli kineski znanstvenici 2016. godine, formirao je niz široko prepoznatih podatkovnih proizvoda kako bi se riješili izazovi održivog razvoja u osam područja: poljoprivredi i prehrambenoj sigurnosti; klimi i okolišu; riziku od katastrofa; prirodnoj i kulturnoj baštini; gradovima i infrastrukturi, vodnim resursima i sigurnosti vode; obalnim zonama i oceanima te planinama i hladnim polarnim regijama.

Guo Huadong, predsjednik Digitalnog programa Pojasa i puta, rekao je da je podrška podacima neizostavni dio praćenja, evaluacije i istraživanja ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda za 2030. godinu.

“Na temelju metoda i tehnološke inovacije Velikih podataka o Zemlji, Digitalni program Pojasa i puta služi održivom razvoju zemalja koje sudjeluju u Pojasu i putu dijeleći podatke, tehnologiju i znanje,” dodao je Guo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.