Kineski premijer stigao u Jakartu u službeni posjet te pozvao na veću ulogu ASEAN-a u međunarodnim pitanjima

Kineski premijer Li Qiang rekao je tijekom službenog posjeta Indoneziji da podržava središnji položaj ASEAN-a u regionalnoj suradnji te njegovu veću ulogu u međunarodnim pitanjima.

Li je to rekao u službenom posjetu Indoneziji, gdje će također prisustvovati 26 ns. samitu Kine i ASEAN-a, 26. samitu ASEAN plus tri i 18. samitu istočne Azije.

Napominjući kako je ovo njegov prvi posjet toj azijskoj zemlji kao premijeru, Li je rekao da je Kina spremna održavati duboke razmjene mišljenja sa svim stranama o glavnim pitanjima regionalne suradnje, jačati solidarnost i koordinaciju, surađivati u suočavanju s izazovima i promovirati Istočnu Aziju da kontinuirano služi kao važan pokretač globalnog razvoja.

Kina je spremna surađivati s Indonezijom kako bi proveli važan konsenzus postignut između šefova dviju država, izgradili prisniju kinesko-indonezijsku zajednicu koja dijeli budućnost, promicali integriranu i međusobno poticajnu modernizaciju kroz visokokvalitetnu i sveobuhvatnu stratešku suradnju te unijeli više stabilnosti i novog zamaha u međunarodnu i regionalnu suradnju, dodao je Li.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.