Kineski premijer: Brza željeznica Jakarta-Bandung uspješan je primjer regionalne suradnje prema modernizaciji

Brza željeznica Jakarta-Bandung uspješan je primjer suradnje zemalja u razvoju u regiji na modernizaciji, rekao je u srijedu gostujući kineski premijer Li Qiang prilikom inspekcije projekta suradnje Kine i Indonezije.

Napominjući da je, kao prva brza željeznica u jugoistočnoj Aziji, brza željeznica Jakarta-Bandung vodeći projekt kinesko-indonezijske suradnje na Pojasu i putu koji osobno podupiru kineski predsjednik Xi Jinping i indonezijski predsjednik Joko Widodo, Li je rekao da je također nosi težnje indonezijskog naroda za boljim životom.

Nazvavši brzu željeznicu putem prema integraciji, otvorenosti i zajedničkom prosperitetu, Li je rekao da će, osim što će skratiti vremensku i prostornu udaljenost između gradova, također promicati optimizaciju i nadogradnju industrijske strukture te osnažiti gospodarski razvoj duž te rute.

Kina je spremna podijeliti svoju zrelu stručnost s Indonezijom i surađivati kako bi napravili dobar posao u razvoju industrija i revitalizaciji gradova putem željeznice velike brzine, rekao je Li.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.