Sajam kulturne baštine Puta svile namijenjen je jačanju izgradnje inicijative Pojas i put

Međunarodni kulturni sajam Puta svile (Dunhuang) započeo je u srijedu u gradu Dunhuangu, u sjeverozapadnoj kineskoj pokrajini Gansu.

Pod temom “Povezivanje svijeta: Kulturne razmjene i uzajamno učenje među civilizacijama”, dvodnevni sajam će ugostiti aktivnosti usredotočene na zajedničku izgradnju kineske predložene inicijative Pojas i put te nasljeđivanje i promociju kulture Dunhuang kako bi potpomogli gospodarski i društveni razvoj.

Napominjući kako je prvo izdanje sajma Dunhuang počelo 2016. godine, Li Shulei, član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i čelnik Odjela za promidžbu Centralnog komiteta KPK-e, rekao je na otvaranju da sajam promoče različite oblike kulturnih razmjena i gradi most koji pomaže ljudima duž Inicijative pojas i put da unaprijede uzajamno razumijevanje.

Ove se godine obilježava 10. godišnjica inicijative Pojas i put. Na ovoj novoj početnoj točki, važno je provoditi opsežne međunarodne razmjene i suradnju između ljudi kako bi se dodala dublja kulturna snaga zajedničkoj izgradnji inicijative Pojas i put, dodao je Li.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.