Glasnogovornik: Kina se čvrsto protivi američkim neopravdanim optužbama SAD-a protiv Kine na istočnoazijskom samitu

Foto: VCG

Kina se čvrsto protivi neopravdanim optužbama Sjedinjenih Američkih Država protiv Kine na istočnoazijskom samitu i uputila je službeni prosvjed SAD-u, rekao je u četvrtak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik je to rekao kao odgovor na optužbe koje je američki izaslanik iznio o Kini u vezi s Tajvanom i Južnim kineskim morem na istočnoazijskom samitu u četvrtak.

Glasnogovornik je naglasio da je tajvansko pitanje isključivo unutarnja stvar Kine koja ne podnosi strano uplitanje, ističući da najveća prijetnja miru u Tajvanskom tjesnacu proizlazi iz separatističkih aktivnosti za “neovisnost Tajvana” i popustljivosti i potpore koje dobivaju iz inozemstva.

Kako bi učinkovito podržali mir i stabilnost na tjesnacu, apsolutno je neophodno čvrsto se suprotstaviti “neovisnosti Tajvana”, dodao je glasnogovornik.

“Tražimo od Sjedinjenih Američkih Država da se ozbiljno pridržavaju načela jedne Kine i tri zajednička priopćenja Kine i SAD-a, prestanu koristiti tajvansko pitanje za uplitanje u unutarnje poslove Kine i poduzmu konkretne radnje kako bi poduprli mir i stabilnost u tjesnacu, a ne drugačije “, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.