Glasnogovornik s kineskog kopna izražava povjerenje u odnose preko Tajvanskog tjesnaca

Foto: VCG

Glasnogovornik s kopna, Chen Binhua, izrazio je povjerenje u budući razvoj odnosa preko Tajvanskog tjesnaca na tiskovnoj konferenciji u srijedu.

Ovo je prvi nastup na tiskovnoj konferenciji kojeg je Chen održao kao novi glasnogovornik Ureda za poslove Tajvana Državnog vijeća.

Istaknuo je da, otkako je Demokratska napredna stranka došla na vlast na Tajvanu, provodila je postupke koji su proturječili povijesnom tijeku i prouzrokovali su ozbiljne prepreke u odnosima preko Tajvanskog tjesnaca.

No, sve dok sunarodnjaci s obje strane Tajvanskog tjesnaca zajedno ulažu napore, odnosi preko tjesnaca će se vratiti na ispravan put mirnog razvoja i komunikacije te će suradnja preko tjesnaca ponovno ojačati, rekao je Chen.

Chen, koji je nekad bio novinar u novinskoj agenciji Xinhua, putovao je na Tajvan mnogo puta kako bi intervjuirao lokalno stanovništvo i stekao duboko razumijevanje njihovih života i očekivanja.

“Ovo iskustvo će mi pomoći da objasnim sunarodnjacima na Tajvanu politike i principe kopna u vezi s Tajvanom na način koji je njima prihvatljiviji, kako bi u potpunosti shvatili našu iskrenost i dobru volju,” rekao je Chen.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.