Kina predstavila prijedlog za reformu i unaprjeđenje globalnog upravljanja

Foto: VCG

Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova u srijedu je izdalo Prijedlog Narodne Republike Kine o reformi i razvoju globalnog upravljanja.

U proteklom desetljeću, koncept zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo razvio se od ideje do djelovanja i od vizije do stvarnosti, navedeno je u prijedlogu. Dodano je kako Kina poziva međunarodnu zajednicu da djeluje prema istinskom multilateralizmu, podržava međunarodni sustav s Ujedinjenim narodima (UN-om) u središtu, podupire UN u središnjoj ulozi u međunarodnim poslovima te dalje razvija i unaprjeđuje sustav globalnog upravljanja.

Detaljno opisujući prijedlog na redovitoj tiskovnoj konferenciji, Mao Ning, glasnogovornica ministarstva, rekla je da međunarodna zajednica očekuje UN-ovo aktivno sudjelovanje u međunarodnim poslovima te kontinuiranu reformu i unaprjeđenje sustava globalnog upravljanja.

Prijedlog sveobuhvatno elaborira stav Kine i prijedlog o ključnim područjima globalnog upravljanja poput mira, sigurnosti, razvoja, ljudskih prava i društva, kao i o institucionalnoj reformi, rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.