Kina obećala širenje suradnje sa zemljama ASEAN-a u više sektora

Foto: VCG

Kina na 20. Sajmu Kine i ASEAN-a i 20. poslovnom i investicijskom samitu Kine i ASEAN-a, koji su započeli ovog vikenda u Nanningu, u južnoj kineskoj Autonomnoj regiji Zhuanga Guangxi planira produbiti suradnju sa zemljama Udruženja država jugoistočne Azije (ASEAN-a, eng, Association of Southeast Asian Nations) u više sektora kako bi stvorili svjetliju budućnost.

Kineski premijer Li Qiang rekao je to na svečanosti otvorenja 20. Sajma  Kine i ASEAN-a i 20. Poslovnog i investicijskog samita Kine i ASEAN-a u nedjelju, obećavši da je Kina spremna dodatno ojačati suradnju s ASEAN-om radi većeg razvoja.

Li je rekao da će Kina surađivati sa zemljama ASEAN-a na širenju razmjene u područjima kao što su kultura, turizam, obuka i mladi kako bi unaprijedili razumijevanje među ljudima u različitim zemljama.

Kina će također iskoristiti ulogu Sajma Kine i ASEAN-a Expo, kao i drugih međunarodnih sajmova kao platformi za izgradnju nesmetane suradnje i razmjena među globalnim tvrtkama, rekao je Li.

Naglasio je da će Kina učiniti sve što može kako bi zaštitila prava intelektualnog vlasništva i pošteno tržišno natjecanje, stvarajući sigurno poslovno okruženje za globalne ulagače.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.