Čelnici ASEAN-a zadržavaju pozitivan pogled na kinesko gospodarstvo

Čelnici ASEAN-a koji prisustvuju tekućem 20. Sajmu Kine i ASEAN-a istaknuli su postignuća suradnje Kina-ASEAN i izrazili optimizam oko gospodarskih razvojnih izgleda Kine.

Vijetnamski premijer Pham Minh Chinh istaknuo je da je održivi brzi rast Kine tijekom proteklih desetljeća značajno pridonio globalnom gospodarskom rastu i stabilnosti, čineći Kinu važnom pokretačkom snagom svjetskog gospodarstva.

Premijer Laosa  Soneksaj Sifandone istaknuo je da je suradnja između Laosa i Kine u infrastrukturi donijela opipljive rezultate. Dodao je da pruga Kina-Laos, osim što jača povezanost između Laosa i Kine, također potiče gospodarski razvoj, trgovinu, ulaganja i razvoj turizma u regiji.

Malezijski premijer Anvar Ibrahim naglasio je snažne i dinamične ekonomske i trgovinske odnose između Kine i ASEAN-a. Istaknuo je da je Kina dugo vremena glavna destinacija izvoza za Maleziju i očekuje da će praktična suradnja između Malezije i Kine u budućnosti samo jačati.

Kambodžanski premijer Hun Manet istaknuo je da bliski odnos između ASEAN-a i Kine pokazuje prednosti jačanja multilateralne suradnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.